I. Akupunktur

Hvad er Akupunktur:

Akupunktur er en gammel lægekunst som stammer fra Kina. Akupunktur hører til indenfor Kinesisk Medicins repertoire. Kinesisk Medicin er en sundhedsstrategi. Akupunktur diagnosticer og behandler kropens ubalance eller sygdom som helhed. Akupunktur fokuserer på at forbygge sygdom og fremskynder kroppens healings proces og dens virkning kan ses og/eller mærkes i fysiske, biologisk og psykiske niveau. Kinesisk Medicin og Vestlig Medicin tilsammen danner et hele, hvor hver af de to medicinske grene supplerer hinanden fortræffeligt. Akupunkturbehandlingen er at sætte en eller flere ultra tynd engangsnåle i nogle bestemte punkter i kroppens meridian baner i ca. 0.1 til 1-2 cm dybde, som bestemmes af problemets karakter og punkters lokation. Uden over nåle kombinerer jeg nogle gange også sugekopper og Gua-Sha for at fjerne affaldstoffer fra bindevævet.

cupping-oaPoq1 

     nåle

gua-sha-dzjBc2

Akupunktur er sikker

Akupunktur er meget sikker. Mange undersøgelser viser, at akupunktur er en af de sikreste behandlingsmetode (læse artiklen under forsikring: akupunktur er sikker).

Måske vil du opleve en mindre lokal blødning, lidt ubehag ved stikket; kortvarig svimmelhed og utilpashed, tørst eller træthed efter behandlingen. Så husk at drikke rigeligt vand efter behandlingen. Tag det med ro.

Akupunktur er ikke altid en hurtig løsning

Effekten af behandlingerne ”summer op” over tid. Det betyder at resultatet af behandlingerne kan føles som tre-fire skridt frem og et tilbage, men selv den gangart bliver til fremdrift. Selvfølgelig er der mennesker, der har komplet lindring af deres symptom efter en enkelt behandling. Som regel sker det, hvor problemet ikke har bestået i særlig lang tid. Hvis der skal ske varige ændringer af et kronisk problem, kræver det (som regel) en række behandlinger. Variationerne fra problem til problem og fra person til person er store. Helst vil jeg se et resultat, der kan bygges på allerede fra første behandling, men nogle gange skal der 3-4 behandlinger til for at finde den helt rette diagnose og punktkombination. Det kan være frustrerende hvis for eksempel en 30% reduktion i smerteintensitet efter første behandling kun varer ved et par dage eller endda timer. Men det er netop det resultat, de næste behandlinger skal bygge videre på. Ved anden behandling vil smerten typisk mindskes yderligere, lindringen vare længere.

Og der er mulighed for positive bivirkninger til akupunkturen. Problemer, som du har kæmpet med så længe, at du ikke længere nævner dem for din læge kan pludselig forsvinde lige så stille. Og når de gør det, ved du, at det virker.

Sover bedre om natten

Mere energi og overskud til dine daglige gøremål

Maven fungerer bedre.

Når kroppen kommer i balance, kommer fordøjelseskanalen med. Selv uden at behandlingen er rettet mod forstoppelse eller halsbrand kan du opleve at irriterende symptomer fra mave og tarme fordufter.

Læg mærke til dine følelser

Til hverdag synes følelserne, der er lidt besværlige, at lade sig pakke af vejen rundt omkring i kroppen. Irritation kan vise sig som forstoppelse og overbelastning som f.eks. skuldersmerter. Akupunktur skræller problemet, lag for lag. Så hvis en følelse ligger til grund for et fysisk problem, må du være forberedt på at blive bragt i kontakt med den.

Mindre stresset

Årsagen til stress kan akupunkturen jo ikke gøre noget ved, men du bliver meget bedre til at håndtere den. Ikke ved at blive bedøvet, som ved beroligende midler, men ved at blive i stand til at tænke klarere over det, som stresser. Din tærskel for at lade dig gå på flytter sig – i den rigtige retning.

Danskerne vælger ofte en alternativ behandling

Undersøgelser viser: Over en million danskere har modtaget alternativ behandling inden for det seneste år. Her ligger akupunktur nr.1.

Verdenssundhedsorganisationen WHO finder akupunktur egnet til at behandle over 300 forskellige problemer.

Jeg har erfaringer med at behandle:

 • Allergier (høfeber, overfølsomhed)
 • Astma
 • Bihulebetændelse
 • Fordøjelsesproblemer
 • Gigt i albuer, hænder, knæ, skuldre
 • Hudproblemer
 • Kroniske smerter (ryg-, led-, iskias-, nakke-)
 • Kronisk træthed og generel uoplagthed
 • Mave- tarmproblemer
 • Menstruationsproblemer
 • Migræne
 • Overgangsalder
 • Overvægt
 • Søvnløshed
 • Tobaksafhængighed
 • Vand i kroppen
 • Vinterdepression
 • kemobehandlinger

Hvis du vil vide mere om akupunkturs muligheder og begrænsninger, er du meget velkommen til at stille spørgsmål. Klik her , for at sende en e-mail med dit spørgsmål.

II: Forskning

 1. Smith C. et.al. Acupuncture performed around the time of embryo transfer: a systematic review and meta-analysis
 2. Mao Q. : akupunktur for lav æggereserve
 3. Mao Q.: Acupuncture protocol in the process of In Vitro Fertility
 4. White A. et. al.: Akupunktur er sikker
 5. Reilly O. et.al.: Perspectives of complementary and alternative medicine (CAM) practitioners in the support and treatment of infertility
 6. Westergaard L., Mao Q. et al.: Acupuncture on the day of embryo transfer significantly improves the reproductive outcome in the infertile women: a prospective, randomized trial
 7. Manheimer E. : Effects of acupuncture on rates of pregnancy and live birth among women undergoing in vitro fertilisation: systematic review and meta-analysis
 8. Park, J. et.al.: The safety of acupuncture during pregnancy

III. Links

 1. www.storkklinik.dk
 2. www.ivf.dk
 3. www.fertility-acupuncture.dk
 4. www.allergi-akupunktur.dk
 5. www.food4me.dk