Spring til indhold

Behandlinger

Behandlinger med Akupunktur  kan effektivt hjælpe barnløshed, gynækologiske problemer som PCOS og endometriose, hedetur, graviditetsgener som kvalme og vand i kroppen, allergi, stress, fordøjelses-problemer, søvnløshed,  rygestrang og kroniske smerter.

Akupunktur har sin oprindelse i Kina, hvor den første lærebog om akupunktur blev skrevet for ca. 2500 år siden. I Kina er akupunktur en del af sundhedsvæsnet og indgår i behandlingen på ligefod med vestlig medicin. I Danmark tilhører akupunktur alternative behandlinger. Akupunktur er  en vigtig del af traditionel kinesisk medicin (TCM), som er baseret på en teori om energibaner i kroppen, også kaldet meridianer, som forbinder hele kroppen. På de forskellige meridianer findes der en række punkter, som lader sig stimulere med nåle.

 Når kroppen er ude af balance både i de indre organer og i bevægeapparater, kan det manifestere sig i meridianerne. Med professionel akupunkturbehandling kan ubalance  i energibanerne reguleres, således at kroppens balance genoprettes. 

MAO akupunktur behandlinger tilpasses den enkelte klient og justeres gennem behandlingsperioden. De fleste klienter begynder med 1 til 2 behandlinger om ugen og behandlingsintervallet forlænges med tiden.

Cupping (Sugekop behandling) 

Ud over akupunkturnåle i behandlingsforløbet, bruges også Cupping (vakuum sugekop). Cupping blev opfundet meget før akupunkturnåle. Mao akupunktur bruger en dynamisk cuppingmetode langs rygraden på alle backshu punkter en til to gange om måneden (Hos fertilitets klienter forgår Cupping primært i luteal fasen).

Den længste meridian i kroppen hedder Blære meridianen, og går igennem hele bagsiden af kroppen. Langs rygraden har alle organer et vindue (backshu punkter), som åbner ud til Blære meridianen. Cupping kan ses som hovedrengøring, hvor man pudser alle vinduer, så organerne kan se ud, se hinanden tydeligt og bedre kommunikere med hinanden for derved at opnå bedre blodgennemstrømning og harmoni af Qi samt fjerne affaldsstoffer fra bindevævet.

Efter cuppingen kan der forekomme mørkerøde mærker på huden, som dog forsvinder i løbet af nogle da

akupunkturbehandling
sugekop behandling

Akupunkturs begrænsning går, hvor kroppens begrænsning går.​